Informatii privind modul de accesare al listei de achizitii initiate din catalog gasiti aici.
Lista de achizitii initiate din catalogul electronic contine toate cumpararile publicate de autoritatea contractanta curenta. Lista contine o singura cumparare directa aflata in starea "in definire" per utilizator, iar aceasta se va accesa prin intermediul cosului de cumparaturi. Lista afiseaza doar cumpararile directe nearhivate de sistem. Pentru cautarea celor arhivate se va seta optiunea de cautare in arhiva, aflata in partea de jos a sectiunii de filtrare .
In lista sunt afisate informatii despre achizitia directa: cod unic cumparare directa, denumire, denumirea si CIF-ul ofertantului, cod si denumire CPV, valoare estimata, valoare de vanzare, data publicare, dar si informatii legate de procesul de achizitie: starea achizitiei, data finalizarii (informatia difera in functie de starea cumpararii directe: daca este in “Ofertare” sau “Deliberare” se afiseaza data limita de raspuns; daca este in “Oferta acceptata” se afiseaza data atribuirii; daca este in starile “Conditii refuzate”, “Conditii neacceptate in termen”, “Oferta refuzata”, “Oferta neacceptata in termen” se afiseaza data anularii).
Figura 12: Lista achizitii initiate din catalogul electronic
Lista este prevazuta cu filtre de cautare grupate in doua categorii: filtre standard (filtre comune, des utilizate in cautari) si filtre avansate (utilizate mai rar, dar utile in anumite situatii) vizibile la actionarea butonului . Se completeaza / selecteaza filtrele de cautare dorite si se apasa tasta "Enter" sau se actioneaza butonul
pentru aplicarea filtrelor. Daca se doreste afisarea intregii liste de cumparari directe se actioneaza butonul
si apoi butonul
.
Figura 13: Filtre disponibile pentru cautare
Lista poate fi ordonata dupa criteriile afisate deasupra listei, in dreptul etichetei "Ordoneaza dupa": data publicare , respectiv data finalizare.
Rezultatele afisate in lista pot fi exportate in diverse formate: excel, pdf sau csv.
Pentru fiecare cumparare directa sunt disponibile urmatoarele actiuni:
Vizualizare cumparare directa
Functionalitatea se foloseste daca se doreste vizualizarea tuturor informatiilor referitoare la achizitie. Functionalitatea este disponibila daca achizitia nu este “in definire”; prin click pe denumirea achizitiei, utilizatorul este directionat in pagina de vizualizare al achizitiei.
Raspunde la oferta
Butonul de raspuns la oferta operatorului economic este disponibil autoritatii contractante doar daca achizitia se afla in starea “Deliberare”. La actionarea sa utilizatorul este directionat in pagina de raspuns la oferta.
Corectare cantitate
In cazul in care autoritatea contractanta constata ca exista greseli in cantitatile solicitate si /sau oferite poate transmite Operatorului SEAP o cerere prin care sa solicite posibilitatea corectarii acestora. Dupa procesarea cererii de catre Operatorul SEAP, operatie posibila doar daca achizitia este in starea “Oferta acceptata”, autoritatea contractanta va avea disponibil butonul de corectare cantitate , la actionarea caruia utilizatorul va fi directionat in ecranul care ii va permite efectuarea corectiei cantitative.
Corectare tip de contract
In cazul in care autoritatea contractanta constata ca a incadrat gresit achizitia poate transmite Operatorului SEAP o cerere prin care sa solicite posibilitatea corectarii tipului de contract. Dupa procesarea cererii de catre Operatorul SEAP, operatie posibila doar daca achizitia este in starea “Oferta acceptata”, autoritatea contractanta va avea disponibil butonul de corectare tip contract , la actionarea caruia utilizatorul va fi directionat in ecranul care ii va permite efectuarea corectiei tipului de contract. Corectarea tipului de contract se va putea face de catre autoritatea contractanta si daca achizitia este in starea “Deliberare”, fara sa mai fie necesara transmiterea unei cereri Operatorului SEAP.
Exista doua situatii de modificare automata de stari: